Ciri dan ciri mata wang kripto

Tiada siapa boleh menafikan bahawa mata wang kripto telah lama menjadi topik perbincangan. Kerumitan mata wang kripto boleh melemahkan orang ramai ketahui lebih lanjut di sini. Tetapi konsep asas yang telah mendorong pertumbuhan cryptos tidak memerlukan pemahaman yang mendalam. Cara paling mudah untuk menggambarkan mata wang kripto adalah sebagai “syiling digital”. Bagi pengguna, mata wang kripto ialah cara mudah untuk memindahkan atau menyimpan wang. Populariti telah berkembang sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Ia juga telah membawa kepada penerimaan yang lebih besar.

Teknologi Blockchain menyediakan asas untuk mata wang kripto. Teknologi ini berkemungkinan akan meningkatkan nilai mata wang kripto. Selain itu, ia membantu memastikan keselamatan dan mengesahkan transaksi. Mata wang kripto tidak mempunyai pembahagian. Seorang peniaga bitcoin memperolehi.0000000001, manakala nilai dolar terkecil hanya $0.01

Apa yang menghalang Mata Wang Kripto?

Rangkaian blockchain adalah berdasarkan sukarelawan. Pelombong boleh ditakrifkan sebagai program komputer yang ‘mengurus rangkaian’. Perlombongan memerlukan pengesahan dan penyulitan semua transaksi. Perlombongan melibatkan merekod semua transaksi, masa kini dan masa lalu, oleh komputer pelombong. Lejar ini merekodkan setiap pengesahan.

Memang benar, terdapat banyak salinan daripada pengguna. Hampir mustahil untuk mengesan syiling yang dicuri atau dipalsukan. Perlombongan memberi ganjaran kepada pelombong untuk mengesahkan transaksi. Yuran transaksi mungkin setinggi.000055 Eter dalam kes tertentu. Semua pelombong mendapat bahagian keuntungan.

CryptocurrencyDompet

Dompet boleh menjadi apl, pemacu ibu jari/kad, atau kedua-duanya. Dompet mengandungi deposit mata wang kripto. Pengesahan urus niaga dilakukan oleh lejar perlombongan. Alamat setiap dompet adalah serupa dengan kod cincangnya.

Matawang Kripto Selamat

Teknologi Blockchain digunakan untuk merekodkan transaksi ke dalam blok. Urus niaga direkodkan menggunakan lejar kalis penggodam digital. Setiap transaksi juga mesti disahkan melalui dua faktor.

Leave a Reply